Lemmen rekrytointi

Kesäkahvila Lemmen hakuprosessi alkoi viikolla 13. Vastuullisen kesäduunin periaatteisiin kuuluu hyvän hakijakokemuksen tarjoaminen. Se tarkoittaa, että esimerkiksi haun etenemisestä informoidaan kaikkia hakijoita, myös niitä, keitä ei valita. Hyvä hakijakokemus vaikuttaa työnantajamielikuvaan, joten heti alusta on hyvä kiittää hakijaa hakemuksesta ja kertoa, että hänet pidetään ajan tasalla hakuprosessin kulusta.

 

Laitoimme työpaikkailmoituksen TE-palvelujen sivuille sekä Monsteriin, joista ilmoitus menee Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan sivuille sekä Duunitoriin. Hakemuksessa kerroimme hakevamme 3-4 motivoitunutta nuorta rempseään tiimiimme. Aiempaa työkokemusta emme vaadi, sillä nuorilla ei sitä vielä välttämättä ole. Lisäksi perehdytämme työntekijät hyvin tehtäviin ja olemme aina tavoitettavissa ongelmatilateen sattuessa. Haluamme antaa nuorille positiivisen kesätyökokemuksen, josta on tulevaisuudessakin hyötyä. Meidän kanssamme nuori oppii niin kahvilan tehtäviä laidasta laitaan kuin arvokkaita työelämäntaitojakin.

 

Kahdessa päivässä hakemuksia on tullut toista sataa. Määrä yllätti meidät täysin. Emme olisi osanneet kuvitellakaan, että ilmoittamamme työpaikka saisi näin suuren suosion. Kaikkiin hakemuksiin vastaaminen on näin pienelle yritykselle iso ponnistus. Olemme kuitenkin päättäneet vastata kaikille, sillä se on meidän mielestä ärsyttävää, jos haetusta työpaikasta ei kuulu mitään. Haluamme myös tarjota hyvän hakijakokemuksen kampanjan mukaisesti.

 

Haku loppuu 17.4., jonka jälkeen soitamme haastatteluihin valituille ja sovimme haastatteluajan. Haastatteluja tosin voisi ruveta soittelemaan aikaisemminkin, sillä suuren hakemusmäärän vuoksi niiden läpikäyminen kerralla on työlästä ja aikaa vievää. Niille, keitä emme valitse haastatteluun, lähetämme sähköpostilla kiitokset kiinnostuksesta Kesäkahvila Lempeä kohtaan ja pahoittelut, että valinta ei tällä kertaa osunut kohdalle.

 

Toivomme, että rekrytointi onnistuu ja saamme kesätöihin huippu tyyppejä! Hyvän kesätyökokemuksen saaminen riippuu nimittäin myös työntekijästä, eikä vain työnantajasta ja hänen vastuullisuudestaan. Teemme kovasti töitä sen eteen, että saamme meille sopivat työntekijät. Silloin kaikki pystyvät nauttimaan työstään ja saamaan hyviä kokemuksia.

Jätä kommentti